مقال يهمك

2010/07/06

العيش البلدى" الاسمر"


ا كيلو دقيق اسمر امعلقة كبيرة خميرة بيرة وماء دافئ للعجن نعمل حفرة وسط الدقيق ونحط فيها الخميرة بعد ماندوبها فى ميه دافيه ومعاها ملح ونلم الدقيق من الجوانب على الخميرة ونعجن ونزود ماء دافئ تدريجيا ونستمر فى العجن حتى نحصل على عجينة كالملبن ونرش عليها بعض الدقيق ونغطيها لمدة ساعة ونص وبعدين نقطعها قطع صغيرة ونحط رده " نخاله"على الصينية ونضغط العيش برفق وننقله بين ايدينا من يد ليد حتى يتفرد ونحط فى فرن متوسط لمدة ربع ساعه

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

تعليقك يهمنا ويشرفنا

مدونتي صديقتي

أنا انثي لاأنحني كــي ألتقط ماسقط من عيني أبــــدا